Werkwijze

Het uitgangspunt van mijn ontwerp zijn uw persoonlijke wensen, die ik van tevoren uitvoerig met u doorneem. Het is uw tuin, waarin uw levenswijze en smaak tot bloei moeten komen.
Natuurvriendelijke tuinieren staat bij mij voorop, zowel bij het ontwerpen van een compleet nieuwe tuin als bij het herinrichting daarvan. Dit houdt in dat ik in mijn ontwerpen rekening houd met de natuurlijke omgeving van uw tuin en de fysieke eigenschappen van uw tuin, zoals de zon/schaduwkant en de bodemgesteldheid. Een ontwerp heeft pas kans van slagen als rekening is gehouden met alle mogelijke factoren, waarbij uw wensen centraal staan.

Het vergroten van de biodiversiteit is bij natuurvriendelijk tuinieren van bijzonder belang. Dit houdt in dat in dat de tuin ook ruimte wordt gemaakt voor insecten, vlinders, vogels, egels en ander kleine dieren. In het beplantingsplan vindt u daarom planten die bijvoorbeeld vlinders aantrekken of die bessen dragen voor de vogels.

Ik streef ernaar om de bodem op een natuurlijke manier te verbeteren, bijvoorbeeld door het gebruik van compost en organische bemesting. Ook duurzaamheid en hergebruik van bestaande materialen vind ik erg belangrijk. Veel tuinmaterialen hebben regelmatig een goede schoonmaakbeurt nodig, maar gaan vervolgens dan ook een leven lang mee. Naast het feit dat u hiermee het milieu spaart is dit ook vriendelijk voor uw portemonnee.

Samenwerken

Het is uw tuin, daarom vind ik het belangrijk dat u een persoonlijke binding krijgt met uw tuin. Mijn streven is ook om, als het enigszins mogelijk is, samen met u als opdrachtgever, in de tuin te werken.

Ik betrek u graag bij het gehele proces, vanaf het doorspreken van het ontwerp, het uitzoeken van de verhardingsmaterialen en het doornemen van de planten tot het uiteindelijke beplanten van de tuin. Ik stel het zeer op prijs als u zelf mee werkt. Op die manier vergroot u uw kennis van de planten die in de tuin staan en krijgt u meer binding met uw eigen tuin en wordt het ook echt de tuin van uw dromen.

Joost van der Spek

Intro Pagina